sâmbătă, 29 septembrie 2012

Life like a movie

De cate ori ti-ai imaginat ca un anumit moment din viata ta este defapt o secventa dintr-un film? De cate ori nu te-ai "vazut" prin camerele de filmat? Pun pariu ca ti-ai imaginat pana si expresia de pe fata unui telespectator din acel moment. Dar, pana la urma, cine nu s-a imaginat celebru?
Te-ai imaginat in rolul principal, nu? Desigur! De ce ai vrea sa joci un rol secundar cand ai putea fi actorul/actrita principala? Atunci, de ce in viata reala alegi exact contrariul? De ce alegi sa faci parte din decorul filmelor celorlalti, cand poti fi chiar tu cel care alege cum va fi finalul, care atrage reflectorul si fiecare privire? De ce eziti sa iei o decizie si astepti sa vezi cum te influenteaza deciziile celorlalti? Nimeni nu va lua deciziile in locul tau!
I was here today: breathing, loving, forgiven, living, learning

miercuri, 12 septembrie 2012

Destinatie vs Calatorie

As vrea sa pot pastra amintirea unor momente pentru totdeauna, sa pot resimti acele sentimente zguduitoare, patrunzatoare iar si iar cu aceeasi intensitate ca prima data. Ne pierdem in nimicuri, in lucruri neinsemnate si astfel reusim sa pierdem acele momente care au un impact puternic asupra noastra. Am ajuns sa nu mai fim capabili sa recunoastem momentele in care ne putem schimba viata, acele momente care ajung sa nedefineasca in viitor ca persoane.
Oamenii devin atat de preocupati de destinatie, de scop incat uita ca tot ce conteaza este calatoria, sunt lucrurile mici ce ne fac viata mai frumoasa, sunt deciziile pe care le luam zi de zi.
Asadar luati o pauza de la tot de faceti in acet moment, de la toata aceasta agitatie in care sunteti captivi si ganditi-va "Care sunt lucrurile ce merita memorate, retraite, povestite: destinatia sau calatoria?"
I was here today: breathing, loving, forgiven, living, learning,comparing


sâmbătă, 8 septembrie 2012

Reteta pentru o zi frumoasa

Am descoperit reteta pentru o zi frumoasa!!
Totul a inceput intr-o zi cand am realizat ca aveam o stare de spirit aiurea si nu stiam de ce.Majoritatea timpului din acea zi mi l-am petrecut facand curatenie in casa, asadar in timp ce mainile lucrau mecanic, gandul imi zbura aiurea. Abia mai tarziu am realizat ce imi provocase aceasta stare de spirit, si ce ar trebui sa fac sa nu o mai am. Schimbarea care am impus-o se refera la modul de abordare a lucrurilor. Inainte imi petreceam mult timp gandindu-ma la viata mea in general(familie,facultate,colegi,prieteni,lucruri personale) si era un lucru bun, insa greseala mea era ca imi veneau in minte numai neajunsurile, dezamagirile. Era mai usor sa vad partea goala a paharului, sa ma astept la ce e mai rau. 

Cand vedeam un film obisnuiam sa compar viata mea cu acel film, si ma concentram doar asupra lucrurilor ce lipseau din viata mea.Acum incerc pe cat pot sa aduc in viata mea de zi cu zi cat mai multe lucruri frumoase si memorabile din filme. 
Asadar, din punctul meu de vedere, gandirea pozitiva este raspunsul. Amestecata cu vointa si lucruri care imi plac. Se ia amestecul, se imparte uniform intr-un program amuzant si se condimenteaza cu mici momente in care sa fac un rezumat pozitiv despre lucrurile interesante petrecute in viata mea ( emotii traite, lucruri personale achizitionate, persoane intalnite, notiuni noi invatate).Have a great day! ^_^ I know i will !
I was here today: breathing, loving, forgiven, living, learning

joi, 6 septembrie 2012

Impresii

Pentru cei carora le e teama ca o data ce schimba ceva in viata lor, aceasta se va ingreuna, se va inrautati, pentru cei ce refuza sa creada ca exista probleme in casnicia/relatia lor, pentru mamele singure care au indoieli cu privire la unele decizii luate sau dimpotriva care sunt mandre de pozitia adoptata si nu in ultimul rand pentru fetele ca mine, care adora sa intre in pielea personajelor si sa le adopte gandirea, sa traiasca acele intamplari fara sa se confrunte cu adevaratele consecinte din viata normala, pentru toti cei mentionati mai sus dar nu numai le recomand cu cea mai mare incredere cartea "Micuta englezoaica" de Catherine Sanderson.  
Aceasta carte prezinta povestea incredibila a  lui Catherine(Petite Anglaise), o tanara mamica si sotie prinsa intr-un mariaj ce si-a pierdut romantismul, comunicarea, echilibrul. Intrebarea este: Voi ce ati face daca erati in locul ei?Ati fi continuat casnicia de dragul copilului sau v-ati fi retras? Imaginati-va ca traiti in orasul visurilor voastre, ca aveti o slujba, un sot, un copil si ca totusi ceva lipseste. Asadar, incepeti sa va intrebati ce anume lipseste, care anume este lucrul care va face sa va simtiti neimpliniti, nefericiti? Oare chiar exista asa ceva? Ce ar putea fi? Probabil ca v-ati gandi ca o luati razna si ca e ceva in neregula cu voi, ca aveti mai multe decat ati visat sa aveti intr-o buna zi. Si asa incepe aventura.
Daca inca nu v-am convins ca trebuie sa cititi cartea va mai dau un detaliu picant care cu siguranta va va convinge: cea mai mare parte a actiunii se petrece in orasul indragostitilor, in care toate lucrurile devin seducatoare incepand cu franzelele calde pana la privelistile de neuitat: PARIS!

Vreau sa ii multumesc prietenei mele cele mai bune pentru ca si ea la randul ei m-a convins ca aceasta carte merita citita: multumesc ca esti acolo pentru mine si ca ma cicali cand am nevoie!!!!^_^
I was here today:breathing, loving, forgiven, living, learning