marți, 25 iunie 2013

Morning after dark*


Racoarea care ma aduce usor in lumea reala, care ma insoteste din vis ca un criminal in serie ce adora sa se strecoare pe sub usa, pe patul meu, care ma prinde de picioare si se catara usor pana in varful degetelor, urca pe spate pana la gat si mai sus, ma opun, dar nu am nici cea mai mica sansa de castig. Filmul pe care il vizionam, cream, traiam, simteam incepe sa devina neclar. O idee imi vine, si sunt dezamagita ca mi-am reamintit ca a fost DOAR un vis, si imi jur ca ma voi razbuna pe fiorul care m-a  rupt de placerea visului; realizez ca e doar un VIS... Trista renunt si ma trezesc, blestemand, in gand sau cu voce tare, ca nu stiu cum se termina visul.
Ma uit pe geam, e lumina, "Am dormit prea mult?",ma gandesc..dar ceasul ma linisteste, sau ma enerveaza, mai bine spus, e doar 5:30 dimineata.
Mormaind, ma duc spre frigider, toti nervii astia mi-au facut sete, in timp ce ma hidratam cu ceva suc de mere ma uitam pe geamul de la bucatarie. Privelistea de afara era asa ademenitoare: lumina slaba a diminetii  fara canicula din timpul zilei, razele timide si blande de soare, nu am putut rezista asa ca am iesit afara. M-am indragostit pe loc de acest moment al diminetii, atat de liniste si atat de galagie in acelasi timp, fara zgomotul enervant al masinilor si motoarelor dar cu ciripitul incantator si minunat al pasarilor, aerul atat de curat, acel moment in care poti zari pe cer si luna si soarele. Intregul moment era unul energizant, m-a umplut de speranta, energie, veselie, creativitate, dragoste, putere. Un lucru atat de mic si de natural mi-a umplut inima si sufletul.

I was here today: discovering great things :)

vineri, 21 iunie 2013

Inca

Patru ani si...
inca nu a aparut alta care sa ii ia locul
inca nu m-am plictisit de ea
inca o ador
inca are puterea sa ma smulga din realitate
inca simt acel sentiment de liniste, bucurie, incantare
inca sunt atenta la tot videoclipul, pana cand monitorul se face negru
inca zapacesc butonul de "repeat"
inca simt nevoia sa o ascult
inca imi simt pulsul cum creste cu fiecare nota in parte
inca e preferata mea
inca strig cat ma tin plamanii versurile
inca ma prostesc la volan cand nimeni nu ma vede "cantand-o"
inca ma calmeaza
inca ma fascineaza
I was here today: "singing", dreaming, smiling

vineri, 14 iunie 2013

Storm






Siroaie de apa curg pe obrazul meu, pe umarul meu, pe bratul meu... o bocanitura se aude... printre picaturile de apa imi limpezesc mintea, gandurile mi se pun in ordine ca intr-un dans, si cate o idee iese in evidenta reamintindu-mi de realitatea vietii sau de privirea pe care nu am observat-o la timp. Ma uit mai atent la picaturile de apa si parca danseaza pe melodia pe care o fredonez... ca intr-un vis, imi spun... si mintea mea deja face scenariile viitorului film, capitolele viitoarei carti. Atat de multe carti si filme a creat imaginatia mea, incat le-am pierdut numarul...
Apa parca face mai mult zgomot, sau poate sunt eu prea incordata. Incerc sa ma destind alungand toate gandurile si punand scenariul langa celelalte in biblioteca mintii mele, mirosul de unt de cacao si macadamia imi invaluie simturile ducandu-ma pe alt taram, unul necunoscut pana acum, cu persoane noi si cu intamplari noi, cu o noua poveste si cu emotii noi. Un dormitor in lumina blanda a diminetii, doua cani de cafea si o floare....shhh
Un tunet ma rupe cu putere din noul vis aducandu-ma in baia mea, in casa mea, in lumea mea reala. Imi dau seama ca afara ploua cu putere si ca picaturile de ploaie se sincronizau cu picaturile ce cadeau din dusul meu..sau poate ca povestea mea se sincroniza cu ploaia de afara..
Un zambet apare pe fata mea: "Acele cuvinte chiar m-au pus pe ganduri!"

I was here today: dreaming, writing, smiling

sâmbătă, 8 iunie 2013

Endings.. love them or not?

Am amanat vizionarea ultimelor episoade din Gossip Girl din toamna zicand ca "nu am timp" dar stiam ca nu acesta e motivul. Acum ca le-am vauzt si ca stiu ca asta e sfarsitul stiu ca defapt nu vroiam sa se termine, cu toate ca vroiam ca toata drama sa inceteze, sau cel putin personajele principale sa fie impreuna, sau ca problemele sa se rezolve, NU vroiam sa se termine serialul...NU vroiam sa se TERMINE.
DAR, esti fericit ca se termina un episod din viata ta? Te rogi sa se termine, o persoana sa plece din viata ta, cineva sa nu te mai sune, sa termini liceul, sesiunea, ziua de munca, o tema, o prietenie, o treaba, o problema, un fel de mancare, o perioada a vietii despre care crezi pe moment ca nu iti place, ca nu  iti face bine, insa FIECARE moment din viata ta este important si merita trait la  MAXIM.
Ce ar fi liceul fara drame cu prietenii si iubitii si notele luate in teste si teze? Ce ar fi o prietenie fara certuri si impacari, fara inghetata si ciocolata de impacare? Ce ar fi un job, fara un sef care sa te puna sa iti facem treaba? Ce ar fi o viata fara sentimentele de vinovatie, de extaz, de emotie, de durere?
Dar tu nu vrei intr-adevar sa se termine, nu-i asa? Nu te rogi ca acel lucru sa inceteze, vrei doar sa vezi cum se termina, sa arunci o privire in viitor iar apoi sa iti continui drumul. Vrei sa stii care va fi destinatia finala inainte de a pleca la drum, inainte de ati pune centura vrei sa stii daca e nevoie sa ti-o pui, daca vei avea companie in aceasta calatorie, daca persoanele cu care te vei intalni iti sunt prieteni sau nu, daca vei fi dezamagit/a, daca vei trece cu bine peste obstacole.
Asta crezi ca vrei, insa stii ca odata ce stii finalul unui film nu te mai uiti la el, ca o carte cu finalul stiut nu te mai atrage, stii ca vrei entuziasm si frica si bucurie si regret si stralucire si tristete si suparare si imbratisari si sarutari.
Esti curios/oasa sa stii cum se termina, sa te vezi in viitor, sa stii lucruri nestiute in prezent. Cand citesti o carte e simplu sa ajungi la final, sa vezi cum se termina, poti citi mai repede, sau poti citi direct ultimul    capitol; cand vezi un film e simplu sa vezi sfarsitul, doar derulezi pana acolo, insa nu ai optiunea asta si in viata reala, nu iti poti "citi" viata mai repede si in mod sigur nu iti poti citi/viziona ultimul "capitol" din viata ta.

 
I WAS HERE TODAY: finishing my highschool favourite serial <3