luni, 5 august 2013

Asa cum esti sau asa cum esti vazut?


Pe ce criterii iti alegi o bluza/ un ruj/ o carte/ telefon?
Stii ca te uiti la reactia prietenei/ prietenului atunci cand analizezi un produs. Cauti in ochii celorlalti aprobarea sau dezacordul inainte sa faci ceva? E ok atunci cand esti prea obosit/a sa faci o alegere care altadata era usoara, dar nu e in regula sa ii lasi pe altii sa ia deciziile in locul tau. Nimeni nu are dreptul sa iti spuna ca exista un singur drum corect pe care trebuie sa il urmezi pentru ca NU exista. Nu e nici o reteta universal valabila care sa te faca placut/a de toti. Trebuie doar sa stii ca vei fi iubit pentru ceva si, in acelasi timp, vei fi urat pentru altceva; vei fi iubit pentru ajutorul dat si vei fi urat din cauza succesului tau.
Nu mai incerca sa fii placut de toti ca vei descoperi, mai devreme sau mai tarziu, ca este imposibil si ca ti-ai risipit timpul, de altfel foarte pretios, degeaba. Oricat ai incerca sa le arati ca esti intr-un fel ei vor vedea opusul; oricat ai munci sa le demonstrezi ca esti serios/ serioasa in legatura cu ceva ei te vor lua in ras, oricat ti-ai dori ca ei sa vada ce persoana buna esti, ei vor considera ca esti prefacut/a si rau/ rea.
Daca ar merita efortul, nu ar fi nevoie de el. Persoanele cu adevarat deschise la minte te vor vedea fara cel mai mic efort din partea ta. Restul....ei bine de ce sa iti consumi caloriile incercand sa le deschizi ochii sa vada ce persoana incredibila au langa ei? Walk away and then they will see.
Persoanele ca tine te vor remarca din multimea de xerox-uri purtatoare de haine mult prea scumpe si cu masini si telefoane care ar putea salva cateva vieti, cu sentimente false, cu reactii gandite, ascultatori de muzica fara continut, nevisatori si preocupati de probleme stupide.
Nu te mai chinui sa fii acceptat ci doar accepta ca esti intr-un fel si ca unele persoane te vad altfel.
Din pacate, in zilele de astazi, unii nu mai au timp sa cunoasca persoanele din jurul lor si se rezuma la a clasifica in functie de bunurile materiale, check-in-urile date, relatiile avute si pozele de pe facebook.

I was here today: feeling inspired to be myself

4 comentarii:

  1. Aproape ca pot confirma din proprie experienta ca ceea ce ai scris este adevarat. Dar mi-as dori ca lumea sa nu mai faca unele confuzii. Spre exemplu, Xerox nu este un tip de aparat, ci o marca de aparate de tip copiator, asa cum nici Jeep nu este un tip de masina, ci o marca de masini de tip autoturism de teren. In rest, felicitari pentru articol! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca nu sunt singura care a trecut prin aceasta situatie, sau care a observat aceasta atitudine la ceilalti! Ma incanta sa vad ca nu sunt singura care isi aminteste de originea cuvantului "xerox". Multumesc pentru observatie si pentru faptul ca mi-ai citit articolul! Astept observatii si comentarii in continuare, si sper sa iti placa si articolele viitoare!
      Sa ai o zi frumoasa! :)

      Ștergere
    2. Da, ma deranjeaza si pe mine indiferenta si ignoranta celor din jurul meu si as vrea sa pot schimba cat mai multe lucruri, dar stiu ca lacomia nu ajuta, asa ca ma multumesc cu orice pot obtine. Mi-a placut articolul tau si apreciez ca scrii corect, atat in romana cat si in engleza. Voi reveni, te asigur. Sa ai si tu o zi la fel de frumoasa! :)

      Ștergere
  2. http://youngalexa.blogspot.ro/2013/08/imi-pare-rau.html
    Nu, nu fac spam, doar ca imi doresc ca sa remediez raul facut.

    RăspundețiȘtergere