sâmbătă, 8 iunie 2013

Endings.. love them or not?

Am amanat vizionarea ultimelor episoade din Gossip Girl din toamna zicand ca "nu am timp" dar stiam ca nu acesta e motivul. Acum ca le-am vauzt si ca stiu ca asta e sfarsitul stiu ca defapt nu vroiam sa se termine, cu toate ca vroiam ca toata drama sa inceteze, sau cel putin personajele principale sa fie impreuna, sau ca problemele sa se rezolve, NU vroiam sa se termine serialul...NU vroiam sa se TERMINE.
DAR, esti fericit ca se termina un episod din viata ta? Te rogi sa se termine, o persoana sa plece din viata ta, cineva sa nu te mai sune, sa termini liceul, sesiunea, ziua de munca, o tema, o prietenie, o treaba, o problema, un fel de mancare, o perioada a vietii despre care crezi pe moment ca nu iti place, ca nu  iti face bine, insa FIECARE moment din viata ta este important si merita trait la  MAXIM.
Ce ar fi liceul fara drame cu prietenii si iubitii si notele luate in teste si teze? Ce ar fi o prietenie fara certuri si impacari, fara inghetata si ciocolata de impacare? Ce ar fi un job, fara un sef care sa te puna sa iti facem treaba? Ce ar fi o viata fara sentimentele de vinovatie, de extaz, de emotie, de durere?
Dar tu nu vrei intr-adevar sa se termine, nu-i asa? Nu te rogi ca acel lucru sa inceteze, vrei doar sa vezi cum se termina, sa arunci o privire in viitor iar apoi sa iti continui drumul. Vrei sa stii care va fi destinatia finala inainte de a pleca la drum, inainte de ati pune centura vrei sa stii daca e nevoie sa ti-o pui, daca vei avea companie in aceasta calatorie, daca persoanele cu care te vei intalni iti sunt prieteni sau nu, daca vei fi dezamagit/a, daca vei trece cu bine peste obstacole.
Asta crezi ca vrei, insa stii ca odata ce stii finalul unui film nu te mai uiti la el, ca o carte cu finalul stiut nu te mai atrage, stii ca vrei entuziasm si frica si bucurie si regret si stralucire si tristete si suparare si imbratisari si sarutari.
Esti curios/oasa sa stii cum se termina, sa te vezi in viitor, sa stii lucruri nestiute in prezent. Cand citesti o carte e simplu sa ajungi la final, sa vezi cum se termina, poti citi mai repede, sau poti citi direct ultimul    capitol; cand vezi un film e simplu sa vezi sfarsitul, doar derulezi pana acolo, insa nu ai optiunea asta si in viata reala, nu iti poti "citi" viata mai repede si in mod sigur nu iti poti citi/viziona ultimul "capitol" din viata ta.

 
I WAS HERE TODAY: finishing my highschool favourite serial <3

Un comentariu:

  1. ai dreptate,dar uneori chiar vrei sa se termine,vrei un capitol nou, vrei sa vezi dincolo de orizont...

    RăspundețiȘtergere